We werken aan een toekomst- en klimaatbestendig landschap
De Drentsche Aa is één van de best bewaarde beekdallandschappen van Noordwest-Europa. Al duizenden jaren zijn mens en natuur hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. We werken aan het versterken van de biodiversiteit en het terugbrengen van een natuurlijke waterhuishouding in dit unieke landschap.
Verschillende gebieden worden opnieuw ingericht. Door de aanpak van waterbeheer en een verbetering van de waterkwaliteit, wordt het landschap toekomst- en klimaatbestendig gemaakt. De landbouw blijft in balans met de omgeving en boeren en bewoners houden droge voeten. Daarnaast biedt de nieuwe natuur een intense beleving aan omwonenden en toeristen. Boeren, bewoners, bezoekers en de natuur zelf profiteren zo samen van dit oeroude landschap, dat constant verandert en toch zichzelf blijft.
Nieuwsbrief Drentsche Aa
Bent u benieuwd naar nog meer nieuws en achtergrondverhalen rondom de Drentsche Aa?
Programma Natuurlijk Platteland
Drenthe gaat voor robuuste natuur die tegen een stootje kan en ruimte biedt om te beleven en benutten. Voor het versterken van de kwaliteit van de natuur werkt de provincie Drenthe, samen met partners, aan het programma Natuurlijk Platteland. Met een gebiedsgerichte aanpak kijken we hoe de opgaven van natuur, landbouw, klimaat en water elkaar kunnen versterken. Zo maken we de natuur weerbaar en ontstaat er ruimte voor toekomstgerichte landbouw en economische ontwikkelingen.
Nieuws

Inloopbijeenkomst Amerdiep
Op maandag 15 mei vond een inloopbijeenkomst plaats over de ontwikkelingen rondom het Amerdiep. Tijdens deze avond, georganiseerd door het waterschap Hunze en Aa’s, Prolander en de provincie Drenthe, konden geïnteresseerden uit de omgeving in gesprek over de plannen voor het gebied.

In gesprek over herinrichting Roodzanden
Op maandag 19 juni ging Prolander in gesprek over de mogelijke transportroutes die gebruikt kunnen worden tijdens de herinrichting van Roodzanden. In dit artikel leest u meer over de bijeenkomst en de status van het inrichtingsplan.

Hoeveel keien hebben we verzameld?
Begin dit jaar plaatsten we een oproep: wie heeft er nog Drentsche keien? Die stenen zouden een plekje krijgen in Grote Spelden. Wat leverde deze oproep op en wat zijn de vervolgplannen voor het gebied?

Onderzoeken, monitoren en beheren met de werkgroep
Er gebeurt veel in het gebied van de Drentsche Aa en daar zijn ook nog eens meerdere partijen bij betrokken. Een paar keer per jaar komen die partijen samen en brengen ze elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen in het gebied. Hans Dekker van provincie Drenthe vertelt over deze werkgroep en de bijeenkomst over beekbodemverhoging.