Inloopavond Anreep over nieuwe fase in voorbereidingen maatregelen


Prolander gaat dit najaar aan de slag met het maken van een voorlopig ontwerp voor het projectgebied van Anreep. Ter voorbereiding hierop organiseren we een inloopavond voor omwonenden en belangstellenden op 21 oktober a.s. U bent welkom tussen 19.30 en 21.00 uur in De Open Hof te Assen. U kunt vrij inlopen op elk gewenst moment.

Tijdens de inloopavond laten we u zien hoe het landschap in elkaar zit en welke opdracht Prolander heeft voor het gebied. Ook vertellen we welke werkzaamheden we de komende jaren willen gaan uitvoeren. We horen op deze inloopavond graag of u wensen of ideeën hebt voor het projectgebied, of dat u wellicht zorgen heeft waarmee we rekening zouden kunnen houden.

Praktische informatie

Datum: maandag 21 oktober

Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur

Locatie: De Open Hof

Adres: Sleutelbloemstraat 1, Assen

Over het projectgebied Anreep

In opdracht van de provincie Drenthe werkt Prolander aan een natuurnetwerk dat aansluit bij het beekdal van de Drentsche Aa. Het projectgebied van Anreep ligt ten zuidoosten en op steenworpafstand van Assen, tussen de es van Anreep (de Achterweg) en de N33. Aan de oostzijde grenst het gebied aan het Deurzerdiep. De afgelopen tijd zijn er onderzoeken gedaan naar onder andere de archeologie, aardbodem, cultuurgeschiedenis en ecologie. Ook zijn er peilbuizen geplaatst om de waterstanden in de gaten te houden. Nu de meeste onderzoeken zijn afgerond, gaat het project de volgende fase in.

Schetsontwerp en vervolgproces

In het voorlopig ontwerp voor Anreep wordt een aantal hoofdkeuzes gemaakt voor verschillende vraagstukken (bijvoorbeeld water, natuur, landbouw en recreatie). Voorafgaand aan deze inloopavond heeft Prolander een aantal gesprekken gevoerd met grondeigenaren en omwonenden.

Naar aanleiding van de inloopavond willen wij in een volgende bijeenkomst in kleine kring aan de slag met een eerste schets van het ontwerp voor de herinrichting. Die sessie zal in november plaatsvinden. Eind 2024 willen we een definitief schetsontwerp afhebben. In 2025 wordt dit ontwerp vertaald naar een inrichtingsplan. We verwachten dat de uitvoering van werkzaamheden in Anreep kan worden gestart in het winterseizoen 2026-2027.

Bent u benieuwd naar de komende ontwerpfase van het project? Kom dan naar de bijeenkomst. Kunt u niet aanwezig zijn? Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina van Anreep.

We hopen u maandag 21 oktober te ontmoeten.