Tweede informatiebijeenkomst Staatsbosbeheer over maatregelen rond Elpermeer


Eind dit jaar neemt Staatsbosbeheer maatregelen rond het Elpermeer om de waterhuishouding in het Hart van Drenthe te herstellen. Om de laatste puntjes op de i te zetten voor de planvorming vindt er een tweede informatiebijeenkomst plaats op 23 oktober.

Let op: in de nieuwsbrief stond dat de inloopavond plaats zou vinden op 9 oktober. Dit is onjuist: de inloopavond vindt plaats op woensdag 23 oktober.

Aanleiding

Op 22 mei was er een inloopmiddag om de maatregelen voor natuurherstel rondom het Elpermeer toe te lichten. De maatregelen rondom het Elpermeer worden zelfstandig ondernomen door Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Drenthe. Deze hebben een positief effect op de grondwaterstromen in het Natura 2000-gebied Elperstroom, waar Prolander mee bezig is.

Aandachtspunten

Tijdens de vorige inloopbijeenkomst deelden bezoekers hun ideeën over de plannen van Staatsbosbeheer. Zo waren er zorgen om drukte bij de parkeerplaats Wolvenspoor, om de bereikbaarheid bij het afsluiten van de Zwatte en om de toegankelijkheid van de Olle Hullenweg.

Ook was er interesse in de ontwikkeling van het wandelpad aan de oostzijde van het Elpermeer en in de combinatie van de voorgenomen maatregelen met de herinrichting van de provinciale weg. In overleg met de gemeenten en de provincie heeft Staatsbosbeheer naar deze mogelijkheden gekeken.

Informatiebijeenkomst 23 oktober

Staatsbosbeheer geeft nu graag een terugkoppeling op de ingebrachte punten. U bent dan ook van harte uitgenodigd om op woensdag 23 oktober om 13.30 uur langs te komen aan de Ieberen 1 in Elp.

Na deze terugkoppeling wordt met de gemeenten het inrichtingsplan definitief vastgesteld en de vergunningaanvraag voorbereid. Het streven is om eind 2024 de werkzaamheden op te starten en het gebied voor eind 2025 op te leveren. Vragen kunt u mailen naar Bart-Jan Prak, bj.prak@staatsbosbeheer.nl.