Selectieproces gestart voor aannemer herinrichting Geelbroek


De vergunningen voor de herinrichting van Geelbroek liggen sinds eind juli klaar. Op dit moment is Prolander druk bezig met voorbereidingen voor de uitvoering van het inrichtingsplan. Een belangrijk onderdeel daarvan is de selectie van een aannemer die de werkzaamheden kan uitvoeren. Naar verwachting is begin november bekend welke aannemer het werk gegund krijgt en kan halverwege november de uitvoering van de werkzaamheden starten.

Selectie aannemer

De aanbesteding voor de uitvoering van de werkzaamheden is in september gestart. Deze procedure duurt naar verwachting tot 1 november. Dan is definitief bekend welke aannemer de herinrichting gaat uitvoeren. Vanaf dat moment kunnen de werkzaamheden om Geelbroek opnieuw in te richten worden opgestart. We verwachten dat dit vlot zal verlopen, waardoor halverwege november de eerste werkzaamheden in het veld uitgevoerd gaan worden.

Kennismakingsbijeenkomst uitvoering werkzaamheden

Begin november zal Prolander u uitnodigen voor een bijeenkomst. U kunt dan kennismaken met de geselecteerde aannemer, die de werkzaamheden en de uitvoeringsplanning zal toelichten. Wanneer hier meer over bekend is, informeren we u via onze nieuwsbrief, website en lokale huis aan huisbladen.

Herinrichting Geelbroek

Met de herinrichting van Geelbroek wordt de natuurlijke waterhuishouding hersteld. Zo zorgen we ervoor dat er genoeg water is tijdens droge periodes en er water kan worden vastgehouden tijdens natte periodes. De maatregelen in Geelbroek omvatten het dempen en verondiepen van sloten, het graven van een slenk, het verleggen van de Geelbroekerweg, het herstellen van historische slotenpatronen en het aanleggen van recreatieve voorzieningen zoals een wandelpad.

Vragen

Bij vragen over het project kunt u terecht bij Arjan van Lubek of u kunt uw vraag opzoeken in de Q&A.

a.vanlubek@prolander.nl // 0592-365179